Over Dave


Dave is geboren op Zuid in het Clara Ziekenhuis. Hij groeit op onder de rook van de Botlek en de Europoort.  Dave: “Bij ons thuis rook het altijd naar synthetische dennenbomen.” Na zijn middelbare school in Capelle aan den IJssel, is hij weer in de mooiste stad van de wereld gaan wonen, ditmaal op zich zelf. Hij studeert aan de School voor Journalistiek en Voorlichting in Utrecht en komt als freelancer al snel bij Radio Rijnmond achter de microfoon en later voor de camera bij TV Rijnmond.

Vijf jaar lang staat hij, met de grootste en kleinste artiesten, met de Dave On Stage Bonte Kerstavond in een bomvol Oude Luxor Theater. 1,5 miljoen kijkers keken ieder jaar weer met de kerst naar het regionale TV station en genoten van optredens van onder andere  Gordon LA The Voices,  Wibi Soerjadi, Karin Bloemen, Nick & Simon, Jan Smit, Belle Perez en Lee Towers. Wie heeft er niet bij Dave On Stage opgetreden!
Naast zijn werk voor Rijnmond werkte Dave ook voor verschillende andere tv programma’s. “Ik vertrek” van de TROS, maakte diverse Pilots als test voor productiehuizen en is nog steeds actief als (freelance)verslaggever voor RTL Boulevard en Radio/TV Rijnmond. Daarnaast is Dave zich de laatste twee jaar meer gaan richten op de promotie van Rotterdam. 
Ook de theaterkant blijft trekken. Zo schreef en speelde hij in 2011 mee in de theatershow van Glenda Peters (winnaar eerste Soundmixshow).

Als ongevraagd-ambassadeur van de stad Rotterdam is hij met zijn bedrijf bezig met de stad, in de breedste zin van het woord.  En daar waar Dave iets vindt ontbreken onderneemt hij zelf het initiatief om iets op te zetten en het voor elkaar te krijgen. Dit uiteraard samen met andere Rotterdamse Ondernemers. Het mooiste voorbeeld hiervan vindt hij zelf “De Dag Van De Rotterdamse Kanjers”.  Dit is een dag waarop wij als stad, inwoners en bedrijven dank zeggen tegen de ruim 160.000 vrijwilligers die actief zijn in de havenstad. Je moet er niet aan denken dat die mensen morgen stoppen met hun werk.
Dave schreef in 2013 een avondvullende theater- en illusieshow samen met meester illusionist Christian Farla getiteld "Vegas Aan de Maas". De productie was de start van Dave's internationale theater carrière. In 2014 speelde Dave de rol van Scrooge in de TV productie "A Christmas Carol". In 2015 was Dave wederom op tournee met Christian Farla tijdens zijn productie "The Night Of Illusions" waar hij de rol vertolkte van Ghostbutler.
Vanwege het gebrek aan een goede variétéproductie in Nederland startte Dave in 2017 met Dave's Wintervariété. In een klassieke Spiegeltent organiseerde hij een avondvullend variétéprogramma met een internationale cast. Tijdens deze productie maakte Dave kennis met de Duitse variétéproducent Stephan Masur. Masur nodigde Dave ter plekke uit om een rol te vervullen in Varietespektakel 2018, gebaseerd op het karakter "Dr. Frank-N-Furter".
Dave's Wintervariété 2017 vormde de basis van Stichting Variété Nederland, de stichting die Dave opzette samen met David Severins. De stichting produceert jaarlijks circa drie nieuwe producties.

Terug naar de engelstalige site